Toestemming publicatie beeldmateriaal

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ontvangt regelmatig vragen over scholen die beeldmateriaal, zoals foto’s en video’s van leerlingen online publiceren.

Per 25 mei 2018 is er een nieuwe verordening van kracht, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De AVG stelt strengere eisen aan toestemming. Scholen moeten aan kunnen tonen dat er geldige toestemmingen van de ouders/voogd van leerlingen is verkregen. Daarnaast moet het net zo makkelijk zijn om deze toestemming weer te kunnen intrekken.

Wij verzoeken u het volgende:
Via onderstaand formulier kunt u (wel of geen) toestemming geven voor het plaatsen van beeldmateriaal van uw kind(eren). Ook als u geen toestemming wilt geven, verzoeken wij u het formulier in te vullen.

Als u het formulier heeft ingevuld, ontvangt u een bevestigingsmail met daarin een formulier wat u kunt printen. Dit formulier ontvangen wij graag ondertekend van u. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken door nogmaals het formulier in te vullen of een mail te sturen aan de administratie: administratie@duinoordschool.nl

Klik hier om wel of geen toestemming te geven