Kunst & Cultuur

Cultuureducatie
Kunst en cultuur vinden wij op de Duinoordschool van groot belang. Cultuureducatie heeft positieve effecten op de cognitieve ontwikkeling en leerprestaties van kinderen en draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van jonge kinderen en hun kijk op de wereld. Wij maken daarom gebruik van het kunstplan van het Koorenhuis. Vanaf groep 1 nemen de kinderen deel aan educatieve projecten van de Haagse musea. Ze gaan naar het Gemeentemuseum, Museon, Haags Historisch museum, het Museum voor Communicatie, Kinderboekenmuseum en Museum Meermanno. Elke groep gaat minstens 2 keer per schooljaar naar een van deze musea. En meestal begeleidt een aantal ouders samen met de groepsleerkracht deze educatieve uitstapjes.

Vakdocent Handvaardigheid
Onze vakdocente handvaardigheid Cornelie Vogel geeft 8 uur per week handvaardigheidles aan de groepen 5, 6, 7 en 8. Elke groep wordt gesplitst en krijgt een uur individuele begeleiding per week. De kinderen leren zich expressief te ontwikkelen en leren diverse technieken zoals houtbewerking en boetseren. Verder organiseren we drie keer per jaar een creatieve middag. Het doel van deze middag is dat de kinderen leren samenwerken, elkaar helpen, elkaars kwaliteiten benutten en het saamhorigheidsgevoel versterken.

Haags Residentie Orkest
Het Koorenhuis en het Residentie Orkest hebben voor de lange termijn de educatieve en muzikale krachten gebundeld in het programma ‘Ontdek het Orkest’. Gedurende een driejarige verkenningstocht verdiepen leerlingen van groep 6, 7 en 8 zich in de wereld van het symfonieorkest. Er wordt geluisterd, gefluisterd, gestemd en gespeeld. Voor meer details over het educatieve basisschoolprogramma van het residentie orkest, klik hier.

Nederlands Dans Theater
Sinds 2012 werken we samen met het Nederlandse danstheater. De groepen 3, 4 en 5 doorlopen het driejaarlijkse educatieve programma ‘Beleef de dans in de klas’ en verankeren zo dansactiviteiten binnen ons onderwijs. We gaan hiervoor regelmatig op stap naar het danstheater aan het Spui. Voor meer informatie over het dansproject, klik hier.

Dans en ritmiek voor de kleuters
Voor de groepen 1 en 2 kopen wij jaarlijks danslessen in bij het Koorenhuis. Deze lessen vinden op school plaats onder begeleiding van gediplomeerde docenten.